Ny armeringsproduksjon i eget hus hos Loe Rørprodukter AS i Hokksund

Da Celsa Steel skulle legge ned sin avdeling for armeringsprodukter for rør og kummer i betong, ble Loe enige med Celsa Steel om en overtakelse av avdelingen. Idag står maskinene i drift i ny produksjonshall hos Loe Rørprodukter AS i Hokksund.

– Nå er vi herre over all produksjon av armering til egen produksjon forklarer Daglig leder Lars Kristoffer Loe. I en hverdag med høye krav til leveringskapasitet så er det klart at det er en styrke for oss. Det gjør oss mer fleksible, og at vi lettere kan snu oss rundt når vi står og trenger spesifikke dimensjoner til leveranser. Etter hvert vil vi også kunne levere armeringsprodukter til andre produsenter avslutter Lars.

Bjørn Egil Grefsrud fra Hønefoss som tidligere har lang erfaring fra Celsa er ansatt som leder for den nye armeringsproduksjonen. Bjørn Egil jobbet i Celsa både med produksjon, og senere med salg mot kum- og rørprodusentene. Siden han ble ansatt har flytting og installering av maskiner i den nye produksjonshallen, og ansettelse av nye medarbeidere stått på agendaen.

Arvid Remme – formann ute i produksjonen (til venstre) og Bjørn Egil Grefsrud – leder for armeringsavdelingen (til høyre)

– Oppstarten har gått bra forteller Bjørn Egil. Vi var med på demontering av maskiner hos Celsa og oppmonteringen her hos Loe i Hokksund. Jeg er også fornøyd med ansettelsene vi har gjort. Jeg ser trivsel blant de nyansatte som har fått nye oppgaver. De ansatte rulerer mellom maskinene og bytter på oppgaver.

Avdelingen lager blant annet ringer til kummer og rør, bunnarmering til kummer og topplatearmering.

Vi står per idag med 2 stk ringmaskiner, 2 stk sveisemaskiner som buttsveiser, 1 ovaliseringsstativ for ovalisering av ringer til rørproduksjon, en maskin som tar strekkprøver av sveisesammenføyninger og en maskin for produksjon av zik-zak armering.

Fokuset har vært i første fase å få utstyret opp og gå, men det er klart at vi vil etter hvert se på hvordan vi kan optimalisere produksjonen. Vi har nå bestilt, og venter på en helt ny ringmaskin fra Tyskland.

Vi ønsker Bjørn Egil Grefsrud og alle hans nyansatte på armeringsavdelingen velkommen til Loe Rørprodukter AS!

Få et lite blikk inn i arbeidet armeringsavdelingen utfører …

Kapping og bøying av ringarmering

Zik-Zak armering

Buttsveising av ringarmering

Den nye produksjonshallen